Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


Martā uz Dramaturgu teātra skatuves atgriezīsies komēdija “Melnais pasts”

Redakcija
Redakcija

23. studijas audzēkņi un Dramaturgu teātra pamatsastāva aktieri vairākus mēnešus cītīgi strādājuši pie izrādes “Melnais pasts” tapšanas, kuru draugiem, radiem un citiem teātra interesentiem parādīs martā. Lugas dramaturgs ir Andris Zeibots, Hermaņa Paukša inscenējumā, lugas režisori - A. Zeibots un Gunta Kusiņa.

Lugā apskatītās tēmas īpaši aktuālas kļuvušas pašlaik pasaulē esošo notikumu kontekstā. Dēmonisks personāžs Groibers, kurš ierodas reizi 100 gados, kādā ciematā kļūst par pasta priekšnieku un sāk valdīt par cilvēku prātiem. 1914. gadā, laikā, kas pieminēts lugā un kad sākās Pirmais Pasaules karš, pasts ir galvenais informācijas centrs. Sākas melu un naida izplatīšanas kampaņa, mīlētāji kļūst pa ienaidniekiem, kaimiņi skauž un kaitē viens otram, sajūk prātā un dedzina mājas, un viss it kā nejauši, kā nemanāmi piespēlētas “pareizās” informācijas dēļ. Mūsdienās šāds informācijas centrs ir katra mūsu īpašumā, jo ikvienam mājās ir dators un e-pasts, tātad Melnais Pasts šodien ir visapkārt.

Martā uz Dramaturgu teātra skatuves būs vērojama arī 25. studijas pirmā mācību izrāde, H.Paukša komēdija “Nekur tu nespruksi, gardā!”. Tikmēr 24.studijas audzēkņi turpina darbu pie savas otrās mācību izrādes, H. Paukša lugas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējuma, ko gatavojas parādīt skatītājiem š.g. maijā.

Joprojām interesentiem ir iespēja pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 27. studijā, kas darbu sāks jau aprīlī. Studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu – bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Interesenti savu pieteikumu var sūtīt uz e-pasta adresi dramaturgu.teatris@gmail.com, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.